Počela sa radom besplatna linija za prijavu nepravilnosti u oblasti rada za trudnice i porodilje

„U okviru telefonskog broja 0800 300 307 zvanično je počela sa radom besplatna linija za prijavu nepravilnosti u oblasti rada. Biranjem opcije 2, trudnice i porodilje sada lakše i brže mogu direktno Inspekciji rada prijaviti poslodavce koji su prekršili zakon i uskratili im neka od njihovih prava.

 

„Država želi da zaštiti sve trudnice, porodilje i majke i omogući im ostvarenje svih prava koja im pripadaju. Inspekcija rada će se sa dužnom pažnjom posvetiti ovom problemu i verujem da ćemo uvođenjem ove linije uspeti da stanemo na put onima koji su sebi dali za pravo da uskrate trudnicama i porodiljama ono što im zakonom pripada. Vlada Srbije nastaviće aktivno da radi na poboljšanju položaja majki u Srbiji, da on bude iz dana u dan sve bolji, jer je to prioritet i cilj naše populacione politike“, istakao je Đorđević.

 

Na sajtu Ministarstva u okviru kategorije „Registri“ redovno će biti ažuriran poseban spisak svih onih poslodavaca za koje se dokaže da su prekršili zakon, u ovom slučaju prema porodiljama i trudnicama.“

 

Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja